Wil jij een gelukkige kat?

Als kattengedragstherapeut help ik jou én je kat met advies, training en therapie zodat jullie weer kunnen genieten van jullie leven samen

Ik wil meer weten

Herken je één van deze zaken? 

  • Je kat plast in huis en je bent het poetsen beu

  • Je hebt een nieuwe kat en je wilt dat ze stoppen met vechten

  • Je kat is agressief en je wilt niet meer bang zijn

  • Je kat is angstig en je wil haar helpen

  • Je kat krabt aan je meubels en je wil dat het stopt

Je herkent je wellicht in deze situatie:

Je kat is als je kind en ja, soms is ze al eens ‘stout’. Je relativeert het gedrag, want je ziet haar zo graag. Maar er komt een moment dat het niet meer gaat. Je ziet haar nog steeds graag, maar je bent kwaad, verdrietig of gefrustreerd. Het is genoeg, je kan het niet meer aan. 

Laat het zover niet komen …

Ongewenst gedrag kan verschillende oorzaken hebben. Je kat is niet kwaad of jaloers, maar ze laat je op haar manier zien dat er een probleem is. Welk probleem? Dat is aan ons om uit te zoeken.

… zoek tijdig hulp

En dat is wat ik doe. Samen met jou gaan we op zoek naar de oorzaak van het gedrag. We doen niet aan symptoombestrijding, maar proberen de grondoorzaak op te lossen met de juiste informatie en begeleiding. 

Ik wil hulp van een professional

Welke mogelijkheden zijn er?

BASIS ADVIESSESSIE

Er is geen probleem. Je kat is een deel van je familie en je wilt er zeker van zijn dat ze alles heeft om gelukkig te zijn. Of je wilt je kat zo goed als mogelijk voorbereiden op een komende verandering.

Ik wil mijn kat alles geven wat ze nodig heeft

PLUS BEGELEIDING | 3 MAAND

Je kat vertoont ongewenst gedrag, maar je hebt ook nog wel goede momenten en daar wil je weer meer van. Je hebt professionele begeleiding nodig om dit op te lossen en opnieuw gelukkig samen te leven. 

Ik heb hulp en advies nodig

PRO BEGELEIDING | 6 MAAND

Je kat vertoont ernstig ongewenst gedrag. De situatie in huis is haast ondragelijk, je zit met je handen in het haar en je hebt professionele hulp nodig om dit op te lossen en opnieuw gelukkig samen te leven. Je wilt alles geprobeerd hebben. 

Ik heb begeleiding en ondersteuning nodig

Hoe ga ik tewerk?

1

Kennismakingsgesprek

Vooraleer we samen aan de slag gaan, gaan we na of we een match zijn, een belangrijke factor voor succes. 

We bekijken aan de hand van je hulpvraag en achtergrondinformatie van je kat of je nood hebt aan begeleiding of advies, hoe dat dan in zijn werk gaat en welke kosten eraan verbonden zijn. Er zijn geen verrassingen.

Vervolgens is het aan jou om te beslissen.

2

Start samenwerking

Afhankelijk van de gekozen formule gaan we samen aan de slag. De eerste consultatie kan aan huis doorgaan of kan online plaatsvinden. 48 uur op voorhand vul je een uitgebreide vragenlijst in voor elke kat. Op basis van deze informatie wordt een gedragsdiagnose gesteld en krijg je een behandelplan op maat. Je verwerft inzicht waarom je kat zich gedraagt zoals ze doet en welke oplossingen hiervoor zien.

Je krijgt een hele hoop informatie en direct toepasbare tips.

3

Nazorg en begeleiding

Het gedragsprobleem van je kat is jammer genoeg niet van de ene op de andere dag opgelost. Maar je staat er niet alleen voor

Gedurende 3 (plus) tot 6 (pro) maanden hebben we intensief contact en begeleid ik je stap voor stap. Tijdens wekelijkse check-ins worden problemen besproken en sturen we bij en/of passen we aan. 

Wil je na deze periode verdere begeleiding dan kan je dit aan een voordeeltarief bijboeken. 

Dit is wat ik nodig heb

Toen we een kitten adopteerde, liep dit niet goed met onze oudere poes. Sonja kwam aan huis, evalueerde de situatie en stelde een plan op. De katten konden langzaam aan elkaar wennen en dat heeft goed gewerkt. Besties zijn ze niet geworden, maar ze accepteren elkaar. 

V.N. • Rotem

Ik voel me dankbaar. Het sproeien is nagenoeg gestopt en na een paar maanden werken met Rex, kunnen ze nu fijn samen relaxed in de krabpaal… dankzij De Katsulent #kattentherapiewerkt

Bianca Schoffelen • Maasmechelen

Ik zat met mijn handen in het haar toen ik een kitten van 2 dagen oud en maar 63 gram vond. Niet wetende hoe ik dit avontuur aan moest gaan, contacteerde ik Sonja. Diezelfde avond nog met kitten naar haar thuis gegaan en zoveel goede tips gekregen. Door haar advies en goede opvolging wordt ons Noortje binnenkort 2 jaar. 

Noelle Vos • Dilsen-Stokkem

Ik voel me dankbaar. Het sproeien is nagenoeg gestopt en na een paar maanden werken met Rex, kunnen ze nu fijn samen relaxed in de krabpaal… dankzij De Katsulent #kattentherapiewerkt

Bianca S. • Maasmechelen

Q&A - veelgestelde vragen

Alhoewel gedragstherapie zeer goed werkt, is dit afhankelijk van zeer veel factoren. Alle elementen worden in kaart gebracht en op basis hiervan wordt een prognose gemaakt. Een 100% garantie kan helaas niemand je bieden. Wat ik wel beloof is dat ik mijn uiterste best zal doen en al mijn kennis en kunde zal gebruiken om tot het beste resultaat te komen. 

Er zijn meerdere factoren die meespelen, zoals o.a.

Tijd
Hoe sneller het probleem aangepakt wordt, hoe makkelijker het op te lossen is. Stelt zich een probleem? Onderneem dan snel actie. 

Omgeving
Hoe je woont en leeft is voor iedereen anders. Ik probeer steeds te werken binnen de mogelijkheden van jou als kattenouder, maar soms moeten er wat toegevingen gedaan worden.

Toewijding en motivatie
Ik stel een behandelplan op, maar dan is het aan jou. Jij bent degene die het plan uitvoert via concrete acties. En dat kan een intensief traject zijn. Jouw motivatie om dit tot een goed einde (of moet ik zeggen nieuw begin) te brengen is cruciaal. 

Zeker! Kleine vragen of onzekerheden, daar help ik je graag mee, ook al is het begeleidingstraject reeds afgelopen. Indien er zich grotere problemen stellen, kan je een extra periode bijboeken zoals lang als nodig is. Dit kan aan een voordeeltarief voor klanten en is per maand in te plannen.

Over het algemeen werk ik online. Als je in de buurt woont en je wil graag dat ik een consult aan huis doe, dan kan dat. Binnen een straal van 10 kilometer reken ik geen kilometervergoeding aan. 

Als de afstand het niet toelaat werk ik via online. Ik stuur je een link via Google Meet, daarvoor hoef je niets te installeren.

Ja, ik wil gedragstherapie toegankelijk houden voor iedereen. Daarom is het mogelijk om de begeleidingstrajecten in termijnen te betalen. De adviessessie vraag ik wel om 24u op voorhand te voldoen. 

Ja, op voorwaarde dat je een katje hebt geadopteerd uit een asiel.

Aangezien ik zelf asielvrijwilliger ben, wil ik mensen die een asielkatje adopteren graag belonen en uiteraard ook zoveel mogelijk katten uit het asiel houden. Je krijgt 20% korting op een adviessessie of een begeleidingstraject op basis van het asielcontract

Heb je nog vragen?

Stuur een berichtje
Goed mews - nieuwsbrief

Krijg elke maand gratis tips om jouw kat nòg gelukkiger te maken! Schrijf je nu in!

    Algemene voorwaarden | Privacy beleid | Cookiebeleid